422 Bårarps Passionate Kiss - Reserv Grand Champion på Elmia!

422 Bårarps Passionate Kiss vann sin klass på 3st tjurkalvar, blev utnämnd till Junior Champion och slutligen Reserv Grand Champion! Det trode vi aldrig skulle hända! Det var länge sedan det var så stor klass med så bra äldre tjurar och Passion tävlade om reserv titeln mot inget mindre än semintjuren Dalle av Herrgölet!
Passion blev vald som "Pick of the herd" på auktionen på Mila (Fritt val av årets tjurkalvar) som ropades in av Göran Johansson & Helena Jonsson på Galtås Hereford i Tranås. STORT GRATTIS TILL ER!
Passion är född 15-01-22 och vägde 45kg, 200D 348kg. Han är efter Bare Mr You Tube 4Y och mamman är inte mindre än 1688 Munka Lady ET (alias Lady Roxanne) som själv varit Reserv Grand Champion båda gånger hon visats.

Även Reserv Champion hondjur titeln till Bårarp!

7395 Bårarps Genna fr Eik, vann kvigkalv klassen från 8 stycken. Genna utsågs även som Reserv Grand Champion hondjur. Hon visades av Mirandas syster Annika Harding från UK. Det var en mycket stark klass och även om vi hade 3st i klassen, vågade vi inte tro på vinst! Gennas mamma, 7252 har själv varit Supreme Champion på Mila 2011 och hennes bror från samma mamma, Bårarps Johnny hade en lysande karriär i Danmark, båda i utställningsringen och som fader till champions och en semintjur.

Ännu ett SM Guld i Showmanship för Miranda!

Efter att jag vunnit SM i showmanship två utställningar på rad, hade jag bestämt mig för att lägga av. Det blir lätt hänt att jag lider av prestations ångest och är rädd för att misslyckas. Men att visa 48 Friskatorpet Erinda gjorde mig stolt och lycklig, då hon är ett linslus och vill visa upp sig - en drottning med hög personlighet! Det var helt enkelt svårt att låta bli att delta i SM när man fylls av sån glädje över att få visa ett sånt djur! Men valet var inte lätt - 422 Bårarps Passionate Kiss är också en fröjd att visa. Min Syster Annika fick äran att tävla med han och slutade på en hederlig fjärde plats från minst 11st (vi kanske var fler än så)

Övriga placeringar.

På tredje plats i kvigkalv klassen blev 7394 Bårarps Tracy. Hon är uppfödd och ägd av vår dotter Christel. Tracy är efter ÄPH Super Tuborg som själv varit Supreme Champion och även lämnat semintjuren VB Nando av Bårarp. Tracy delar samma mamma som 7370 som blev Bäst In Show Hondjur på Mila 2015 och deras mamma har varit Reserv Champion.

På femte plats i samma klass kom 7386 Bårarps Katie fr Xcelerator, ägd av Lennart Svensson, Hamra Hereford i Tvååker. Hennes mamma blev Supreme Champion på det stora "Swedish National Hereford Show" 2008 i samband med världskonferensen. Men så bra började inte hennes utställningskarriär... även hon blev femma i en stor klass på Elmia som kviga... hennes tid kommer!

På andra plats (efter Bårarps Passionate Kiss) i tjurkalvs klassen kom 421 Bårarps Pantzar som såldes dagen efter till en korsnings besättning som besökte mässan och fastnade för honom!
På tredje plats i samma klass kom 426 Bårarps Protector som ägs av Lennart Svensson, Hamra Hereford i Tvååker. Även Protectors mamma, 1678 Munka Jackie ET är Supreme Champion på Elmia 2011 och blev 2a bäst in Show. Protector är inte bara ren Kanadensisk härstamning, utan även ren Haroldson's då båda mor och far kommer där ifrån.

Vår Anguskviga, 48 Friskatorpets Erinda blev tyvärr sist i sin klass på 3st... stor besvikelse då vi tycker hon är FANTASTISKT! Men så är livet! Det är bara att komma igen.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter

7394 Bårarps Tracy CL visades av matte, Christel.
7394 Bårarps Tracy CL visades av matte, Christel.
421 Bårarps Pantzar visades av Christel
421 Bårarps Pantzar visades av Christel
48 Friskatorpet Erinda & Christel
48 Friskatorpet Erinda & Christel