Christel tävlade i Nya Zeeland!

Christel visade champion kvigan
Christel visade champion kvigan
Young Breeder Competition anordnades mellan den 7-13 mars i samband med Världskonferensen i Nya Zeeland. 

Skrivande (Miranda) erbjöd sig till Svenska Herefordföreningen att plocka fram ett lag ungdomar (mellan 18-30 år) för att representera Sverige. Laget bestod av Weronica Sjökvist (Oden Hereford) Rebecka Lod-Karlsson (Kroken Hereford) Michelle Shutt (Gyltaboda Hereford) och så Christel som var yngst i gänget. Laget samlades här i Bårarp för träning i showmanship och klippning ett par gånger innan avfärd till NZ

Nio lag med fyra medlemmar vardera tävlade i 6 olika grenar bestående av olika delmoment;
Australien med två lag
Danmark
Irland
Nya Zealand (två lag)
Sverige
UK
USA

Bäst blev Sverige i klippningen där laget hamnade på en tredje plats efter Australiens båda lag! Bra kämpat tjejer!!! Jag är sjukt stolt över er!
Christel själv visade fram kvigan som vann en jättestor kvigklass på utställningen. 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter

Klicka på bilden!
Klicka på bilden!
Weronica & Christel. Klicka på bilden
Lite annat hyss hann tjejerna med också... Klicka på bilden!

Efter tävlingarna var över så åkte Michelle hem till Sverige då Coronaviruset börjat sprida sig runt världen som en löpeld. Men de andra tre tjejerna bestämde sig för att fortsätta sin resa som planerad, med ett par veckors sightseeing och med flyg hem den 27 mars. Det gick bra för dem en stund, tills dess att de fick mejl från regeringen i Nya Zealand med krav på att de skulle isolera sig på grund av att 4 personer på konferensen testa positiv för Covid-19. Just då bodde tjejerna på ett vandra hem! Som tur var fick de låna huset de bodde i under konferensveckan (!) och flyget blev inställd. NZ gick in i Lock Down! Långt om länge och efter väldigt många om och men, så landade tjejerna den 12 april i Stockholm efter ett byte i Los Angeles. En resa anordnad av ett resebolag i Queenstown som hjälpte strandsatta utlänningar. 

Flera bilder på tjejernas finns Facebook sida om ni är intresserad.